Düğün Menüsü Nasıl Seçilir
  1. Anasayfa
  2. Yemek/Pasta
Trendlerdeki Yazı

Düğün Menüsü Nasıl Seçilir

0

Düğün planlamasının en lezzetli kısmı: Düğün menüsü nasıl seçilir?

Düğün planlaması tamamen stresten ibaret değil, Arada eğlenceli kısımları da var ve bir düğün menüsü planlamak bunlardan biri olabilir. Yemekli bir düğün yapıyorsanız, menünün temasına karar vermek, tadım yapmak, menüyü sezona uygun hale getirmek ve farklı yaş aralıkları ve damak zevklerinden oluşan bir konuk listesine uyarlamak oldukça keyifli olabilir. Düğün mekânınızın bu konuda herhangi bir sınırlaması olup olmadığını öğrendikten ve bu sınırlamalarla nasıl çalışacağınıza karar verdikten sonra menüya planlamaya başlayabilirsiniz. İster açık büfe, ister kokteyl usulü, ister formel bir yemek yiyor olun, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok yemek çeşidi var. Yazımızda hafif başlangıçlardan nefis tatlılara kadar her türden misafirin ilgisini çekecek düğün menüsü fikirlerinin bir listesini sizin için hazırladık.

Set Menü/A la carté

En geleneksel menü çeşidi olan set menü, çiftlerin çoğunluğunun tercih ettiği servis türüdür. Set menüde, tüm konuklara oturduğu yerlerde formel bir yemek servis edilir. Tipik olarak sırasıyla ordövr tabağı, ana yemek ve tatlıdan oluşur. Genellikle herkese aynı ordövr tabağı servis edilir ve ardından ana yemek iki farklı şekilde servis edilir:

-Konuklara aynı ana yemek (vejetaryen veya vegan alternatifiyle birlikte) servis edilir.

-Konuklar, genellikle et, balık ve vejetaryen seçeneğinden oluşan bir menüden istedikleri ana yemeği seçebilirler.

Düğününüzde set menüye yer vermek, yemek servis etmenin etkili bir yoludurve işlerin programa göre ilerlemesini sağlar. Yemeğin sunumu ve tadı üzerinde en fazla kontrole sahip olacağınız menü şeklidir. Servis edilen yiyecek miktarı ve çeşidi açık büfe menüsüne göre daha az olduğu için uygun maliyetli de bir seçenek olacaktır fakat set menü genellikle servis ve on hazırlık için daha fazla insan gücü gerektirir, bu nedenle personel ücretleri daha yüksek olma eğilimindedir. Şunu da belirtelim ki set menüdeki sınırlı çeşitlilik, beslenme kısıtlamaları olan konuklar için zorlayıcı olabilir.

 

Neler servis edebilirsiniz?

Ordövr tabağı için peynir çeşitleri, soslu sebzeler, kabuklu deniz ürünleri, kanepeler, zeytinyağlılar (sarma, enginar gibi), çeşitli mezeler ve şarküteri ürünleri gibi soğuk başlangıçlar tercih edebilirsiniz. Ara sıcak için dolma, patates kroket, soğan halkası, falafel, paçanga böreği, biber dolması, kaşarlı mantar, tavuklu-ıspanaklı krep düşünebilirsiniz. Özellikle tek çeşit ana yemek servisi yapacaksanız dana bonfile, patates püresi, soslu sebze ve pirinç pilavı en misafirlerin çoğunu memnun edecek bir tabak olacaktır. Eğer misafirlerinize tercih hakkı sunacaksanız menüde tavuk (izgara, şinitzel gibi) ve balık (somon, levrek) çeşitlerine yer verebilirsiniz. Vejetaryen ve vegan misafirleriniz için mantar ve sebze sote gibi seçenekler de ekleyebilirsiniz.

 

Tatlı olarak; tercih ettiğiniz düğün pastasını, sufle, cheesecake, pastacı kremalı turta gibi klasik tatı seçeneklerini değerlendirebilirsiniz

Kokteyl Menüsü

Bu tür bir davette misafirler kokteyl masalarında ağırlanır. Kokteyl menüsünü genelde nikah sonrası davetlerde tercih ediir. Maliyet açısından baktığımızda da, çok sayıda insan davetetmek istiyorsanız ancak bu misafir sayısı için tam bir öğün finanse etmek istemiyorsanız, kokteyl menüsü daha uygun maliyetli olacaktır. Çiftler genelde masalarda herkesi memnun edecek bir oturma planı oluşturmakta zorlanırlar ve kokteyl tarzı bir davet, katı bir oturma planının olmaması ve insanların masalar arası özgürce hareket edebilmesi anlamına gelir. Siz ve misafirleriniz gece boyunca bir araya gelebilir, farklı gruplar arasına karışabilir, dans ederken canınız istediğinde kokteyl masasından küçük lokmalar atıştırabilirsiniz. Ancak bu tarz bir davette yaşlı misafirleriniz uzun süre ayakta duramayabililer, dolayısıyla dinlenecek bir yere ihtiyaç duymaları ihtimaline karşı oturma seçeneklerinizin de olduğundan emin olmalısınız.

 

Neler servis edebilirsiniz?

 

Soğuk ve sıcak kanepeler, sıcak hamur isi (börek, poğaça, kruvasan, krep gibi), peynir tabağı, tuzlu kurabiyeler, mini kişler, çeşitlimezeler (çiğ köfte, içli köfte gibi), kuruyemiş, cips,söğüş sebze ve tati olarak da meyve tabağı, tatlı kurabiyeler, mini brownie parçaları,tartoletler tercih edebilirsiniz.

Açık Büfe:

Açık büfede çok çeşitli yiyecek seçeneklerinin yer aldığı uzun masalar bulunur. Bu, misafir sayısının fazla ve esnek olduğu davetler için en ideal servis türüdür ve yiyecek çeşidi konusunda sınırsız özgürlüğünüz olur. Burada göz önünde bulundurulması gereken en önemli şey, misafirlerinizi yemek kuyruklarından mümkün olduğunca hızlı ve verimli bir şekilde nasıl geçireceğinizdir.Misafirleriniz açısından bakıldığında açık büfe harikadır çünkü sadece ne yemek istediklerini değil, ne kadar yemek istediklerini de seçebilirler. Fakat açık büfenin getirdiği fazla miktarda ve çeşitli yiyeceğin bir bedeli var, açık büfelerin fiyatı genellkle diğer servis türlerinin çoğundan daha yüksek olur. Açık büfede maliyeti azaltmak İçin yemek miktarını az tutup çeşitliği arttırırsanız büfeniz daha zengin gözükebilir. Açık büfede hem set menu, hem de kokteyl menüsü İçeriklerini kullanabilirsiniz. Şarküteri büfesi, hamur işi büfesi, pizza büfesi, tati büfesi, İçecek büfesi gibi farklı yemek çeşitlerini farkli masalarda servis etmek misafirlerinize Kolaylık sağlayacak ve sunumunuzu güzelleştirecektir.

 

Ayrica büyük bir kremalı cupcake büfesi, açık büfe davetinde düğün pastasi yerine mantikli ve pratik bir tercih olacaktır.

Kokteyl, set menü veya açık bufe seçiminizi yaparken, sizin ve eşinizin lezzet tercihlerini göz önünde bulundurun. Davetlilerinize hitap edecek bir menü belirlemek için düğün mekanınızın sunduğu seçenekleri inceleyin ve düğününüzden önce düğününüzde servis edilecek yemeklerin tadımını yapmadan karar vermeyin.

 

Şimdiden afiyet olsun!

 

 

Paylaş
İlginizi Çekebilir
Teknolojik Düğünler